La Salle de Manlleu guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat a la UVic-UCC

La Salle de Manlleu guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat a la UVic-UCC

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha acollit els dies 25 i 26 de gener una de les fases locals classificatòries de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. Enguany, els estudiants debatien sobre la qüestió següent: «La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?». Un tema polèmic i d’actualitat on han hagut de defensar tant la posició a favor com la posició en contra.

A la fase local de la UVic-UCC hi ha participat els següents centres docents: Escola Paidos de Sant Fruitós de Bages, Institut Ègara de Terrassa, Escola Pia de Granollers, la Salle Manlleu, Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu, Institut la Plana de Vic, INS Voltreganès de les Masies de Voltregà, Institut Manuel Blancafort de la Garriga, Institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós de Bages i Vedruna de Ripoll.

El jurat de la competició, format per professorat de la UVic expert en diversos camps de coneixement, han tingut en compte en la seva valoració, capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i la posada en escena.

La Salle Manlleu, amb els alumnes de 4t d’ESO, Ènia Díaz, Mar Capdevila, Arnau Dachs, Sharif Hamed, Gina Macià i Wiam Bachiri i el professor Xevi Faja, representarà la UVic-UCC en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 17 al 19 d’abril a la Universitat Jaume I i que enfrontarà els quinze equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya. La final tindrà lloc el mes d’abril a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana.

Aquest és un projecte que es va iniciar a 3r d’ESO amb la preparació d’alumnes que sortien algunes hores per treballar el discurs argumentatiu i l’oratòria amb el seguiment del Germà Cesc Ferré. Aquest curs de 4t d’ESO el projecte ha tingut continuïtat amb la selecció de 12 alumnes, sis dels quals han guanyat aquesta fase local de la Lliga de Debats Xarxa Vives d’Universitats.

Es pot veure l’àlbum de fotografies de la Lliga de debats en aquest enllaç.