Les narratives d’NCA a 1r d’ESO

Les narratives d’NCA a 1r d’ESO

Diversity

Les últimes setmanes del 1r trimestre, els alumnes de 1r d’ESO van realitzar la Narrativa 3, Diversity. En aquesta narrativa es va treballar el concepte de diversitat en un sentit ampli (no només des del punt de vista biològic), es va conèixer la figura de Dian Fossey, zoòloga nord-americana que va dedicar la seva vida a l’estudi i protecció dels goril·les i es va fer una campanya de sensibilització a través de Twitter / X.

També es va gravar una flashmob des d’Educació Física per sensibilitzar a la societat amb el concepte de diversitat:

Durant la Narrativa es van treballar:

  • Un taller de bestiari des de les assignatures de Matemàtiques, Castellà, Plàstica i Anglès on  els alumnes van crear una bèstia fantàstica.
  • Un taller de protest-art des de les matèries de Religió, Plàstica, Anglès i Català on els alumnes, utilitzant la tècnica del collage, s’han de posar en la pell d’un artista protesta.
  • Projecte infografia d’un bioclima: els alumnes van elaborar una infografia sobre la biodiversitat d’un bioclima des de les matèries de Biologia, Geografia i Anglès.

Per aprofundir més amb la temàtica de la Narrativa el divendres 1 de desembre es va fer un taller de rèptils a l’escola on van conèixer i veure diferents espècies exòtiques de rèptils i prendre consciència del que comporta tenir alguns d’aquests animals com a mascotes i què passa quan els abandonem en el medi i es converteixen en espècies invasores.


Clans

A finals de gener, va començar la 4a Narrativa Clans. Durant la setmana del 22 de gener, es va dividir l’alumnat en neandertals i sàpiens i se’ls va proposar viure aspectes de la vida quotidiana de la prehistòria a través d’un joc de rol: característiques físiques, societat, eines, relació amb el medi, art i religió.

La setmana del 29 de gener, a partir del que s’havia experimentat a anteriorment amb el joc de rol, es va aprofundir en l’aprenentatge de la prehistòria.