Un #8M que uneix a tota la comunitat educativa de Manlleu

Un #8M que uneix a tota la comunitat educativa de Manlleu

L’Eskamot lila de la nostra escola va participar el 8 de març en l’acció conjunta del nou consorci coeducador de la ciutat de Manlleu, on s’hi van implicar els quatre instituts i escoles de secundària de la ciutat: Institut del Ter, Escola Casals Gràcia, Institut Antoni Pous i Argila i La Salle Manlleu.

L’acció va consistir en una marxa reivindicativa per la ciutat fent parada a cadascun dels instituts i a la plaça Fra Bernadí on es va llegir per a tota la ciutadania i la comunitat educativa un manifest conjunt per defensar un món més just, respectuós i amb igualtat d’oportunitats per a les dones.

L’activitat va finalitzar al migdia al teatre de l’Escola Casals Gràcia amb la presentació del consorci amb representants de l’Ajuntament de Manlleu i un taller i dinàmiques d’igualtat creativa per treballar temes de violències masclistes, construcció de la masculinitat, pressió estètica i relacions saludables i inclusives.

Cal destacar que des de l’Eskamot lila es va completar aquesta acció amb una altra campanya durant tota la setmana del #8M. Es va fer una infografia del “Dia de l’home” per cada dia de la setmana, on es destacava els diferents àmbits on actualment l’home encara viu amb millors perspectives de creixement i d’èxit. La campanya va finalitzar el #8M amb una reflexió explicant les infografies i destacant la importància de caminar tots junts cap a la igualtat.