Unes Festes La Salle a ESO molt festives i culturals

Unes Festes La Salle a ESO molt festives i culturals

Activitats a 1r i 2n d’ESO

El dijous 2 de maig a 1r d’ESO es van fer tallers i xerrades simultànies entre les diferents classes. Un taller de jocs tradicionals a càrrec de voluntaris sèniors del Museu de la torneria de Torelló, on van poder jugar a bitlles catalanes, el joc de la rodanxa i llançament de baldufa. Per altra banda, un taller de primers auxilis a càrrec de voluntaris de la Creu Roja i, finalment, un taller de ciències a càrrec del professorat de l’escola pel passeig del Ter per aprofundir aspectes pràctics de les internarratives realitzades durant el curs. Els alumnes van observar ocells, van fer un mostreig per identificar fauna artropodina i plantes i un joc d’una clau dicotòmica.


A 2n d’ESO el dijous 2 de maig es va fer un taller de cuina amb la M. Àngels Piqué a l’aula taller del Mercat municipal, una sessió de spinning al gimnàs AMM Cycling, jocs de taula cedits per Joguines Gargamel i un taller de robòtica.

El divendres 3 de maig es va realitzar XIè Memorial Melcior Marichalar, unes jornades esportives a 1r cicle d’ESO, on es va jugar a futbol, voleibol, bàsquet i tenis taula. El lliurament de premis es va fer al camp de futbol del Manlleu davant tota la comunitat d’ESO.


Activitats a 3r i 4t d’ESO

El dijous 2 de maig els alumnes de 3r d’ESO van fer de manera simultània un taller de primers auxilis a càrrec de voluntaris de la Creu Roja, un taller de pàdel al Club Tennis Manlleu i una cursa d’orientació pel Passeig del Ter i Masies de Roda organitzada des de l’àrea d’Educació física de l’escola.


A 4t d’ESO, el 2 de maig es van fer tres tallers simultanis: un de producció musical a càrrec del músic i productor Jordi Casadesús, un taller de filatura al Museu del Ter, on van poder veure en funcionament la turbina, i un d’Impressió 3D i Arduino a les aules de Control numèric de l’escola. Per altra banda, tot l’alumnat també va participar en un taller de defensa personal al gimnàs Hook School Boxa i un taller de sexualitat i afectivitat a càrrec de la sexòloga i psicòloga, l’Elena Crespi. Aquesta última activitat ha estat subvencionada per l’AMPA de l’escola. A la tarda, tot l’alumnat es va desplaçar al Museu del Ter per escoltar la presentació de l’estudi “Manlleuencs a Mauthausen”. Tot seguit van visitar les exposicions dels “200 anys del Vedruna Manlleu” i la de “50 anys d’història del Club Patí Manlleu”.

El divendres 3 de maig es van fer les esperades jornades esportives de 2n cicle d’ESO. Al camp de futbol del Manlleu es van fer els partits de futbol i al pavelló municipal els partits de voleibol i bàsquet. Continuant amb la iniciativa del curs passat, l’equip guanyador de la final de futbol va tenir l’oportunitat de fer la superfinal amb un combinat de diferents professores i professors del claustre. La jornada va ser retransmesa per ràdio des del camp de futbol per l’equip de comunicació de 3r i 4t d’ESO de la Samba vibes.

Unes Festes La Salle que van incentivar el coneixement de l’entorn i la bona convivència entre tota la comunitat educativa de l’escola.