102 persones a l’acapte de sang a l’escola

102 persones a l’acapte de sang a l’escola

El passat 9 de maig es va realitzar la campanya de donació de sang a la capella auditori i a l’espai de l’Agrupament Arrels de l’escola. Un acapte organitzat per l’equip Gota de vida del FAIG d’Aprenentatge i Servei de 4t d’ESO 2024.

La jornada va ser tot un èxit de convocatòria, recollint les valoracions dels dinamitzadors del Banc de sang i teixits, ja que van venir a donar més de 102 persones de les quals 82 van poder donar sang i 7 persones van donar plasma -novetat d’enguany-. Un dels grans èxits va ser la gran quantitat de primers donants (35), sobretot estudiants de Batxillerat i de Cicles Formatius, i la donació de moll d’os (19) que es van mostrar solidaris amb l’objectiu de salvar vides. Amb aquests resultats 267 pacients se’n podran beneficiar.

L’equip de FAIG ApS va rebre prèviament una formació específica a càrrec d’una doctora del Banc de sang i va realitzar una campanya de comunicació a xarxes socials i mitjans de comunicació. Tanmateix, l’equip va difondre l’activitat per l’escola, a través de vídeos i presentacions a les reflexions. El dia de l’acapte les alumnes van rebre els donants i els van fer omplir el formulari necessari per a passar el filtre mèdic, alhora els van donar un punt de llibre com obsequi.