Primer premi al millor projecte en anglès en la 8a edició d’Eduemprèn de La Salle Catalunya

Primer premi al millor projecte en anglès en la 8a edició d’Eduemprèn de La Salle Catalunya

L’equip GAMA COMMUNITY, format per les alumnes Martina Fernández, Gemma Pasqual i Aina Sala, tutoritzades per la Sandra Edmundo, queden primeres classificades en l’edició dels premis d’enguany en la categoria d’anglès. Eduemprèn és una competició d’emprenedoria en el que participa tot l’alumnat de 3r d’ESO dels diferents centres de La Salle Catalunya.

El seu projecte, Water Pollution from Slaugtherhouses, treballat i defensat íntegrament en anglès, investiga i analitza l’estat de l’aigua de les rieres afectades per la indústria porcina a la comarca d’Osona, posant l’ull als escorxadors de la zona.  Han treballat conjuntament amb l’ajuda del Grup de Defensa del Ter i professorat de l’escola. L’equip format per les tres noies de 3r d’ESO va presentar un prototip que dona solució a la problemàtica de l’aigua no potable, un repte que està vinculat a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 11.

L’equip INNERGY, format pels alumnes de 3r d’ESO: Adrià Santacatalina, Oriol Demason i Gil Farrés van quedar classificats com a tercers amb el seu projecte, Movem Osona, també en la categoria d’anglès. Aquest últim, també s’engloba dins de l’ODS 11 i proposa una APP de mobilitat sostenible per la nostra comarca prioritzant el trajecte més sostenible.

L’acte es va dur a terme a La Salle Bonanova de Barcelona de la manera següent: els equips van anar exposant el seu projecte davant d’un dels set tribunals formats per tres professors. En l’exposició, tenien 5 minuts per identificar el repte, comunicar la seva proposta de valor i el desenvolupament de la solució. També calia reproduir el vídeo que havien preparat per comunicar el seu projecte. Posteriorment, després de la deliberació dels jurats, els participants i acompanyants, més de 300 en total, es van desplaçar al teatre on es va procedir a l’entrega de premis:

Les guanyadores van obtenir la millor puntuació d’entre els 9 equips de la seva categoria i es van emportar el premi al millor projecte, un iPad.

Des de Salle Catalunya es va elaborar un videoresum del projecte d’emprenedoria d’Eduemprèn. Es pot visualitzar en el següent enllaç.