Un bonic viatge de 4t d’ESO per Occitània

Un bonic viatge de 4t d’ESO per Occitània

Els dies 11, 12, 13 i 14 de juny l’alumnat de 4t d’ESO va gaudir del viatge desitjat de final de curs amb autocar. Van ser quatre dies intensos i divertits amb un munt d’activitats planificades. Les tres nits es van allotjar a un Hotel als afores de la ciutat emmurallada de Carcassona.

El dimarts van sortir de Manlleu i es van dirigir a la Jonquera, on van fer la primera parada al Museu de l’exili per contextualitzar la Guerra civil i el posterior exili republicà. Seguidament, van visitar l’antic camp de refugiats de la Platja d’Argelers i les seves fosses comunes, després van fer una lectura de poemes davant la tomba del poeta Antonio Machado a Cotlliure. Després de dinar van fer una breu visita guiada al Castell de Cotlliure i posteriorment es van dirigir a Elna per veure des de l’exterior de la Maternitat d’Elna, fundada per Elisabeth Eidenbenz, on van néixer més de 500 nadons en temps de guerra (1939-1944) i que en aquests moments està parcialment tancada per restauració de l’edifici. 

Aquest va ser un dia molt emotiu on vam escoltar moltes històries de vida i mort sobre l’exili republicà. Unes hores en què la memòria històrica i moltes reflexions hi van ser presents.

El dimecres van fer turisme per la ciutat de Carcassona. En primer lloc, van visitar el castell i les seves muralles i a la tarda van fer un creuer pel Canal du Midi al seu pas per la ciutat. El dijous van visitar la capital d’Occitània, Tolosa de Llenguadoc. Al matí van poder descobrir la història de l’aviació al Museu de l’aeroscòpia i a la tarda van fer una ruta guiada pels llocs més emblemàtics de la ciutat rosa.

L’últim dia es van traslladar al Llac de la Cavayère per poder realitzar i gaudir d’una activitat aquàtica al parc Aquaviva. Després de dinar van arribar a Manlleu amb moltes experiències i vivències per explicar. 

Es pot visualitzar les fotografies i vídeos del viatge al següent enllaç.