Extraescolars

Idiomes

Anglès

L'aprenentatge de la llengua anglesa actualment és una prioritat en la formació de tots els alumnes i una línia preferent de la nostra escola. Per aquest motiu presentem un ampli ventall de grups i possibilitats amb l'objectiu de potenciar l'aprenentatge de la llengua i la seva expressió oral. Per tal de portar a la pràctica aquesta prioritat, oferim:

 • Cursos de reforç per als alumnes que necessiten consolidar els continguts treballats a classe (ESO i Batxillerat)
 • Preparació per als exàmens oficials de nivell B1 (ESO i Cicles Formatius)
 • Preparació per als exàmens oficials de nivell B2 (ESO, Batxillerat i Cicles Formatius)

  Donat que La Salle Manlleu és centre examinador Oxford, els cursos de nivell B1 i B2 són de preparació per als exàmens oficials de la Universitat d’Oxford (Oxford Test of English), reconeguts internacionalment i exigits per la realització de màsters i postgraus. En cas de disposar d'un auxiliar de conversa nadiu, aquest es fa càrrec de la classe on es treballen les competències de comunicació oral (listening i speaking) i una professora del centre prepara els alumnes per les competències de comprensió i expressió escrita, així com de la part més conceptual de gramàtica i vocabulari.

  La preparació per a aquests exàmens permet a l'alumne expressar-se tant oralment com per escrit en una gran varietat de situacions quotidianes. Es tindrà en compte l'evolució de l'alumne per valorar la conveniència de presentar-se als exàmens.

  Laboratori d'idiomes
  Cursos d'anglès 2019-2020 Horari
  Curs d'anglès B1.1 (primer any de preparació per l'examen oficial) Dimecres de 17:30h a 19h
  Curs d'anglès B1.2 (Segon any de preparació per l'examen oficial i amb opció de realitzar l'examen a final de curs per acreditar nivell) Dilluns de 17h a 18:30h
  Curs d'anglès B2.1 (Primer any de preparació per l'examen oficial) Dilluns i dijous de 15:30h a 17h
  Curs d'anglès B2.2 (Segon any de preparació per l'examen oficial i amb opció de realitzar l’examen a final de curs per acreditar nivell) Dilluns de 18:30h a 20h i dimarts de 15:30h a 17h
  Curs de reforç d'anglès Dia i hora a determinar

  Francès

  Igualment, potenciem l’aprenentatge d’una segona llengua estrangera, per aquest motiu oferim també:

  • Curs de conversa en francès, adreçat a aquells alumnes iniciats en l'aprenentatge d'aquesta llengua que volen aprofundir en les competències de comunicació oral.

   Activitats esportives

   A l’escola es fan diverses activitats esportives extraescolars adscrites al Pla Català de l’Esport. Es pretén posar a l'abast de tots els alumnes de secundària la pràctica d'activitats físiques i esportives, i aprofitar el gran potencial d'aquestes activitats per contribuir a la seva formació personal i cívica. Aquestes són les que tenim en marxa durant aquest curs:

   Esport Horari Lloc Preu
   Tennis taula Divendres de 17h a 18h Gimnàs de l'escola 15€/mes
   Voleibol Dimarts o dijous de 17h a 18:30h Pista voleibol exterior i interior 15€/mes
   Bàdminton A determinar de 17h a 18:30h Pista poliesportiva 15€/mes

   Lliga comarcal de cros escolar

   Organitzada pel Consell Esportiu d'Osona, i amb una inscripció de 3€, la Lliga consta de diferents proves al llarg del curs:

   • 6 d'octubre – Vic
   • 20 d'octubre – Santa Eulàlia de Puig-Oriol
   • 27 d'octubre – Sant Quirze de Besora
   • 10 de novembre – Calldetenes
   • 17 de novembre – Prats de Lluçanès
   • 24 de novembre – Comtes Lacambra (Vinyoles)
    • 1 de desembre – Sant Bartomeu del Grau
    • 12 de gener – Sant Feliu Sasserra
    • 26 de gener – Torelló
    • 9 de febrer – Tona
    • 16 de febrer – La Gleva (Masies de Voltregà)
    • 1 de març – Folgueroles

     Robòtica educativa

     Des de l'àrea de Ciències i Tecnologia es proposa als alumnes de Secundària de la Salle Manlleu, juntament amb els alumnes de Primària del col·legi El Carme Vedruna, a introduir-se a la tecnologia, la informàtica i la robòtica.

     El mètode de formació que s'utilitza és el “learning by doing”, prioritzant la part pràctica. Els participants aprenen, mitjançant diferents accions, com resoldre els supòsits pràctics als quals s'enfronten. S'introdueix la metodologia d'aprenentatge basada en problemes. En aquestes sessions es reforça el treball de col·laboració com a metodologia d'aprenentatge.

     Els alumnes utilitzen material específic depenent de les edats i motivacions. Els alumnes des de 4t de primària a 4t d’ESO treballen principalment amb la tecnologia Lego Mindstorms amb el microcomputador NXT, la programació Scratch, programes de disseny,... Tot el material que es fa servir durant les activitats el proporcionen els Centres. Aquest curs prepararem les missions del repte 19-20 de la First LegoLeague!


     First Lego League

     Tot el material que es fa servir durant les activitats el proporcionen els dos centres.

     En el cas que algun alumne que no fos dels dos centres esmentats anteriorment volgués fer l'activitat, es podria incorporar en el cas que hi haguessin vacants disponibles.

     L'activitat comença l'1 d'octubre i finalitza el 18 de maig, els horaris són els dimarts a la Salle Manlleu amb els alumnes de 4t de primària fins a 4t d’ESO de les 17:00 a les 18:30h i els dijous al Carme Vedruna amb els alumnes de 1r de primària fins a 6è de primària de les 17:00 a les 18:30h.

     Classes de reforç per a alumnes de batxillerat

     Amb la voluntat de facilitar que els estudiants de Batxillerat puguin consolidar els continguts que es treballen a les matèries del Departament Científic i Tecnològic oferim classes de reforç extraescolars que portarà a terme el mateix professorat del centre que imparteix aquestes matèries.

     La metodologia de les classes es basarà en la resolució de dubtes dels temes que s’estiguin treballant a classe, però no és un espai per a fer els deures. És un espai de repàs en el qual es treballarà en petits grups.

     Aquest curs s’ofereixen les següents classes:

     • Mates de les Ciències Socials 1r de BAT
     • Mates de les Ciències Socials 2n de BAT
     • Química de 2n de BAT