Extraescolars

Idiomes

Anglès

L’aprenentatge de la llengua anglesa actualment és una prioritat en la formació de tots els alumnes i una línia preferent de la nostra escola. Per aquest motiu oferim un ampli ventall de grups i possibilitats per potenciar l’aprenentatge de la llengua i la seva expressió oral. Amb la finalitat de portar a la pràctica aquesta prioritat, oferim:

 • Cursos de reforç per als alumnes que necessiten consolidar els continguts treballats a classe
 • Preparació per als exàmens oficials de Preliminary Englist Test (equivalent al B1 dins el marc comú europeu)
 • Preparació per als exàmens oficials de First Certificate in English (equivalent al B2 dins el marc comú europeu)

  En aquests dos darrers casos, es tracta de cursos de preparació per als exàmens oficials de Cambridge, reconeguts internacionalment i exigits per la universitat per la realització de màsters i postgraus. L’auxiliar de conversa anglès es fa càrrec de la classe on es treballen les destreses orals (listening i speaking) i una professora del centre prepara els alumnes per les destreses de comprensió i expressió escrita, així com de la part de gramàtica i vocabulari (Use of English).

  La preparació per a aquests exàmens permet a l’alumne expressar-se tant oralment com per escrit en una gran varietat de situacions quotidianes. Es tindrà en compte l’evolució de l’alumne per valorar la conveniència de presentar-se als exàmens en un centre oficial.

  Laboratori d'idiomes

  Francès

  Igualment, potenciem l’aprenentatge d’una segona llengua estrangera, per aquest motiu oferim també:

  • Curs de conversa en francès, adreçat a aquells alumnes iniciats en l’aprenentatge d’aquesta llengua i que volen ampliar les habilitats orals en aquest idioma

   Activitats esportives

   A l’escola es fan diverses activitats esportives extraescolars adscrites al Pla Català de l’Esport. Es pretén posar a l'abast de tots els alumnes de secundària la pràctica d'activitats físiques i esportives, i aprofitar el gran potencial d'aquestes activitats per contribuir a la seva formació personal i cívica. Aquestes són les que tenim en marxa durant aquest curs:

   Esport Horari Lloc Preu
   Tennis taula Divendres de 17h a 18h Gimnàs de l'escola 15€/mes
   Voleibol Dimarts o dijous de 17h a 18h Pista voleibol exterior i interior 15€/mes
   Bàdminton Dimarts (desembre) de 17h a 18h Pista poliesportiva 15€/mes

   Lliga comarcal de cros escolar

   Organitzada pel Consell Esportiu d'Osona, i amb una inscripció de 3€, la Lliga consta de diferents proves al llarg del curs:

   • 27 novembre – Cros del Voltreganès
   • 4 desembre – Santa Eulàlia de Puig-Oriol
   • 18 desembre – Vic
   • 15 gener – Sant Feliu Sasserra
    • 29 gener – Torelló
    • 5 febrer – La Gleva
    • 19 febrer – Folgueroles

     Robòtica educativa

     Des de l‘àrea de Ciències i Tecnologia es proposa als alumnes de Secundària de la Salle Manlleu, juntament amb els alumnes de Primària del col·legi El Carme Vedruna, a introduir-se a la tecnologia, la informàtica i la robòtica.

     El mètode de formació que s’utilitza és el “learning by doing”, prioritzant la part pràctica. Els participants aprenen, mitjançant diferents accions, com resoldre els supòsits pràctics als quals s’enfronten. S’introdueix la metodologia d’aprenentatge basada en problemes. En aquestes sessions es reforça el treball de col·laboració com a metodologia d’aprenentatge.

     Els alumnes utilitzen material específic depenent de les edats i motivacions. Els alumnes de primària (de 1r a 3r), utilitzen principalment el material Lego Education WeDo, , Lego Minstorms EV3,Lego Digital Designer i la programació amb eines online com code.org i Scratch. I els alumnes des de 4t de primària a 4t d’ESO treballen principalment amb la tecnologia Lego Mindstorms amb el microcomputador NXT, i amb la programació Scratch.

     Tot el material que es fa servir durant les activitats el proporcionen els dos centres.

     En el cas que algun alumne que no fos dels dos centres esmentats anteriorment volgués fer l'activitat, es podria incorporar en el cas que hi haguessin vacants disponibles.

     L'activitat comença a l'octubre i finalitza al maig, els horaris són els dimarts a la Salle Manlleu amb els alumnes de 4t de primària fins a 4t d’ESO de les 17:00 a les 18:30h i els dijous al Carme Vedruna amb els alumnes de 1r de primària fins a 4t de primària de les 17:00 a les 18:30h.

     Classes de reforç per a alumnes de batxillerat

     Amb la voluntat de facilitar que els estudiants de Batxillerat puguin consolidar els continguts que es treballen a les matèries del Departament Científic i Tecnològic oferim classes de reforç extraescolars que portarà a terme el mateix professorat del centre que imparteix aquestes matèries.

     La metodologia de les classes es basarà en la resolució de dubtes dels temes que s’estiguin treballant a classe, però no és un espai per a fer els deures. És un espai de repàs en el qual es treballarà en petits grups.

     Aquest curs s’ofereixen les següents classes:

     • Mates de les Ciències Socials 1r de BAT
     • Mates de les Ciències Socials 2n de BAT
     • Química de 2n de BAT