Extraescolars

Idiomes

Anglès

L'aprenentatge de la llengua anglesa actualment és una prioritat en la formació de tots els alumnes i una línia preferent de la nostra escola. Per aquest motiu presentem un ampli ventall de grups i possibilitats amb l'objectiu de potenciar l'aprenentatge de la llengua i la seva expressió oral. Per tal de portar a la pràctica aquesta prioritat, oferim:

 • Preparació per als exàmens oficials de nivell B1 (ESO i Cicles Formatius)
 • Preparació per als exàmens oficials de nivell B2 (ESO, Batxillerat i Cicles Formatius)
 • Cursos de reforç per als alumnes que necessiten consolidar els continguts treballats a classe (ESO i Batxillerat)

  Donat que La Salle Manlleu és centre examinador Oxford, els cursos de nivell B1 i B2 són de preparació per als exàmens oficials de la Universitat d’Oxford (Oxford Test of English), reconeguts internacionalment i exigits per la realització de màsters i postgraus. En cas de disposar d'un auxiliar de conversa nadiu, aquest es fa càrrec de la classe on es treballen les competències de comunicació oral (listening i speaking) i una professora del centre prepara els alumnes per les competències de comprensió i expressió escrita, així com de la part més conceptual de gramàtica i vocabulari.

  La preparació per a aquests exàmens permet a l'alumne expressar-se tant oralment com per escrit en una gran varietat de situacions quotidianes. Es tindrà en compte l'evolució de l'alumne per valorar la conveniència de presentar-se als exàmens.

  Laboratori d'idiomes
  Cursos d'anglès 2022-2023 Horari
  Curs d'anglès B1-ESO Curs de preparació per a l’examen oficial del B1 d’una hora i mitja setmanal dirigit als alumnes de 1r i 2n d’ESO. Quota: 34€/mes Dilluns de 17h a 18:30h
  B2-ESO: Curs de preparació per a l’examen oficial del B2 d’una hora i mitja setmanal dirigit als alumnes de 3r i 4t d’ESO. Quota: 34€/mes Dijous de 17h a 18:30h
  B1-Cicles Formatius: Curs de preparació per a l’examen oficial del B1 de tres hores setmanals dirigit als alumnes de Cicles Formatius Quota: 55€/mes Dilluns i dijous de 15:30h a 17h
  B2 - Batxillerat i Cicles Formatius: Curs de preparació per a l’examen oficial del B2 de tres hores setmanals dirigit als alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius. Quota: 55€/mes 1r BAT/ CF Dilluns i Dijous 15:30h-17h
  2n BAT Dilluns i Dimarts 15:30h-17:h

  Francès

  Igualment, potenciem l’aprenentatge d’una segona llengua estrangera, per aquest motiu oferim també:

  • Curs de conversa en francès, adreçat a aquells alumnes iniciats en l'aprenentatge d'aquesta llengua que volen aprofundir en les competències de comunicació oral.

   Activitats esportives

   A l’escola es fan diverses activitats esportives extraescolars adscrites al Pla Català de l’Esport. Es pretén posar a l'abast de tots els alumnes de secundària la pràctica d'activitats físiques i esportives, i aprofitar el gran potencial d'aquestes activitats per contribuir a la seva formació personal i cívica. Aquestes són les que tenim en marxa durant aquest curs:

   Esport Horari Lloc Preu
   Tennis taula Divendres de 18:15h a 19:15h Gimnàs de l'escola 15€/mes
   Voleibol Dimarts de 17h a 18:30h Pista voleibol exterior i interior 15€/mes
   Futbol NET Dimarts de 18:30h a 20h Pavelló de l'escola 15€/mes
   Bàdminton Dimecres de 16h a 17h Pavelló de l'escola 15€/mes
   Street Dance i Hip-hop Dimecres de 16h a 17:30h Gimnàs de l'escola 15€/mes

   Lliga comarcal de cros escolar

   Organitzada pel Consell Esportiu d'Osona, i amb una inscripció de 3€, la Lliga consta de diferents proves al llarg del curs:

   • 17 d'octubre – Sta. Eulàlia de Puig-Oriol
   • 24 d'octubre – Sant Quirze de Besora
   • 7 de novembre – a determinar
   • 21 de novembre – Prats de Lluçanès
    • 19 de desembre – Vic
    • 23 de gener – Torelló
    • 13 de febrer – St. Bartomeu del Grau
    • 5 de març – Folgueroles

     Robòtica educativa

     Des de l'àrea de Ciències i Tecnologia es proposa als alumnes de Secundària de la Salle Manlleu, juntament amb els alumnes de Primària del col·legi El Carme Vedruna, a introduir-se a la tecnologia, la informàtica i la robòtica.

     El mètode de formació que s'utilitza és el “learning by doing”, prioritzant la part pràctica. Els participants aprenen, mitjançant diferents accions, com resoldre els supòsits pràctics als quals s'enfronten. S'introdueix la metodologia d'aprenentatge basada en problemes. En aquestes sessions es reforça el treball de col·laboració com a metodologia d'aprenentatge.

     Els alumnes utilitzen material específic depenent de les edats i motivacions. Els alumnes des de 4t de primària a 4t d’ESO treballen principalment amb la tecnologia Lego Mindstorms amb el microcomputador NXT, la programació Scratch, programes de disseny,... Tot el material que es fa servir durant les activitats el proporcionen els Centres. Aquest curs prepararem les missions del repte 21-22 de la First LegoLeague!


     First Lego League

     Tot el material que es fa servir durant les activitats el proporcionen els dos centres.

     En el cas que algun alumne que no fos dels dos centres esmentats anteriorment volgués fer l'activitat, es podria incorporar en el cas que hi hagués vacants disponibles.

     L'activitat comença a l'octubre i finalitza al juny, els horaris són els dimarts a La Salle Manlleu amb els alumnes de 4t de primària fins a 4t d’ESO de les 17:00 a les 18:30h i els dijous al Carme Vedruna amb els alumnes de 1r de primària fins a 6è de primària de les 17:00 a les 18:30h (per als dijous cal posar-se en contacte amb el Centre Educatiu Vedruna Manlleu).

     El preu de l’activitat és de 25€ al mes (comencem el dia 5 d’octubre i finalitzem el 21 de juny). Per qualsevol dubte o aclariment poseu-vos en contacte amb Natalio Navarro (nnavarro@lasalle.cat), o bé Jordi Seguranyes (jseguranyes@lasalle.cat).

     Classes de reforç per a alumnes de batxillerat

     Amb la voluntat de facilitar que els estudiants de Batxillerat puguin consolidar els continguts que es treballen a les matèries del Departament Científic i Tecnològic oferim classes de reforç extraescolars que portarà a terme el mateix professorat del centre que imparteix aquestes matèries.

     La metodologia de les classes es basarà en la resolució de dubtes dels temes que s’estiguin treballant a classe, però no és un espai per a fer els deures. És un espai de repàs en el qual es treballarà en petits grups.

     Aquest curs s’ofereixen les següents classes:

     • Mates de les Ciències Socials 1r de BAT
     • Mates de les Ciències Socials 2n de BAT
     • Química de 2n de BAT