Setmana de la Ciència 2019

Setmana de la Ciència 2019

Aquest any es commemoren els 150 anys de la creació de la primera taula periòdica (I. Mendeleiev 1969). A La Salle Manlleu hi contribuïm creant una taula periòdica gegant amb la col·laboració d’un centenar d’alumnes d’entre 3r d’ESO i 2n de Batxillerat que estudien química i que han buscat informació i aplicacions reals de cadascun dels elements químics. Els alumnes de l’aula oberta s’han encarregat d’enganxar cada peça al seu lloc.

Per altra banda, com ja és tradició, durant aquesta setmana s’ha realitzat el concurs d’enigmes científics a l’ESO. Cada dia es proposen dos enigmes per cada curs i els alumnes tenen tot un dia per resoldre’ls i dipositar les respostes a la bústia respectiva. El premi són dos vals per esmorzar a l’escola i un diploma. Aquest curs la participació a 1r i 2n d’ESO ha estat tot un èxit, fins i tot s’ha realitzat un desempat, ja que hi ha molts alumnes que han encertat els enigmes.

Els guanyadors i guanyadores d’aquest curs són:

1r d’ESO: Núria Font i Júlia Roura

2n d’ESO: Izan Arnedo i Èric Díaz

3r d’ESO: Adam Charrick

4t d’ESO: Arnau Salvans

Durant tota la Setmana de la Ciència també es visualitzen documentals i pel·lícules a les tutories i es llegeixen notícies relacionades amb el món científic.