Cerimònia final de graduació a Hogwarts 2021

Cerimònia final de graduació a Hogwarts 2021

El passat dilluns 15 de Març els alumnes de 1r d’ESO van ser convidats a la Cerimònia Final de graduació  de l’Escola de Màgia i Bruixeria Hogwarts. L’acte final de la gamificació es va dur a terme al pavelló del pati i va ser presidit pel Director Albus Vicenç Dumbledore, la professora Judit McGonagall i la Conselleria d’Afers Màgics.

En els seus respectius parlaments hi va tenir una important rellevància el reconeixement de l’esforç realitzat pels alumnes a les diverses assignatures: ‘Encanteris’ (català), ‘Encantamientos’ (castellà), ‘Charms’ (anglès), ‘Aritmància’ (matemàtiques), ‘Criança de criatures màgiques, herbologia i pocions’ (experimentals), ‘ Història de la màgia i runes antigues’ (socials), ‘Transfiguració’ (música), ‘Futurologia’ (tecnologia) i ‘Vol’ (educació física).

Es va ressaltar l’autonomia mostrada en l’acompliment de tasques proposades, el treball responsable i  el companyerisme. També es va destacar la col.laboració en equip amb els companys per assolir objectius individuals i col.lectius, aplicant metodologies pròpies de l’escola com CAAC i HARA i tot, des d’un aprenentatge competencial i transversal que els va permetre avançar en els aprenentatges i guanyar punts.

A continuació es va procedir al lliurament dels diplomes personalitzats de Gran Mestre de Màgia i Bruixeria. Per residències, els alumnes es van anar acostant al photocall de l’escenari en el què se’ls feia entrega del diploma i s’immortalitzava aquell moment tan únic i especial que els convertia en autèntiques bruixes i bruixots.

Seguidament es va fer el lliurament dels següents reconeixements individuals que van suposar un increment de 100 punts per les seves respectives residències i on l’emoció va estar garantida fins al darrer moment per saber quina residència guanyaria la copa de la casa:

  • PREMI CENTAURE: Mireia Casals Soler i Wissal Benataya.

Per la seva excel·lent aplicació dels seus coneixements i la seva constant predisposició a aprendre noves habilitats màgiques, encanteris i pocions.

  • PREMI HOGWARTS: Alba Carbó Càmara i Ariadna Ayats Pujadas.

Per la seva bona actitud, constància en el treball i saber estar en tot moment.

  • PREMI HIPÒGRIF: Mar Capdevila González i Joel Cuní Anglada.

Per la seva esportivitat, respecte pel professorat i companys i pel seu joc net al llarg de tot el joc.

  • PREMI FÈNIX: Arnau Dachs Rossell i Nadia Bouhmidi El Harrouni.

Per la seva constància en el treball, però sobretot pel seu companyerisme, solidaritat i altruisme amb els companys.

  • PREMI HIPOCAMPUS: Marc Iglesias Carbó

Per la seva incansable motivació, entrega i constància i perquè la màgia resideix en  aquells que viuen intensament cada instant.

Un cop atorgats aquests premis i punts d’última hora, també s’hi van sumar els punts de la missió final. Aquesta missió consistí en una gimcana que va tenir lloc a l’Arborètum de Manlleu, fent d’un dimecres qualsevol, una matinal per posar en pràctica els continguts curriculars treballats durant la gamificació. Els alumnes van haver de passar per diverses proves i demostrar els seus coneixements.

Finalment, amb els marcadors actualitzats, es concedí el PREMI DE LA COPA DE LA CASA a RAVENCLAW que enguany estava representada pels alumnes de 1r d’ESO A:

  • GRYFFINDOR: 3619 PUNTS
  • HUFFLEPUFF: 3919 PUNTS
  • RAVENCLAW: 4806 PUNTS
  • SLYTHERIN: 4520 PUNTS

La cerimònia va concloure amb la recollida de la copa per part dels delegats de la residència Ravenclaw, Jan Pujol i Berta Ruiz i la foto final.

Es pot visualitzar l’àlbum complet del projecte de Hogwarts clicant al següent enllaç.