Els primers passos del projecte d’acompanyament

Els primers passos del projecte d’acompanyament

Les dues últimes setmanes s’han dut a terme les primeres dues sessions del projecte d’acompanyament entre l’alumnat de 4t d’ESO i el de 1r d’ESO. L’objectiu principal és el d’oferir una bona acollida al nou alumnat de 1r d’ESO, establir lligams i confiança entre les diferents generacions i millorar i potenciar la bona convivència a l’escola.

Des de les matèries del FAIG ApS de 4t d’ESO i la de Religió de 1r i 4t d’ESO es gestiona el projecte de l’acompanyament, dissenyant i preparant les temàtiques de les set sessions programades al llarg del primer trimestre.

L’alumnat s’ha distribuït en parelles en els dos cursos i després s’han format grups de quatre. Aquestes dues primeres sessions han realitzat dinàmiques de presentació i també s’ha acompanyat a l’alumnat de 1r d’ESO en consolidar la competència digital (escriure correctament un correu electrònic, ús de la plataforma i processador de texts…).

El projecte es realitza alguns dimarts a última hora del matí i finalitzarà al mes de desembre amb un tancament. Després hi haurà la possibilitat de continuar el projecte a partir del mes de gener a través d’un projecte FAIG d’Aprenentatge i Servei.

Cal destacar que la iniciativa de l’acompanyament sorgeix d’un projecte FAIG ApS del curs passat i de la demanda dels delegats i delegades a una de les assemblees de final de curs. Les bones vibracions i sinergies que s’han establert aquestes dues primeres setmanes, albiren un bon futur i una bona experiència per a tots i totes.

Es pot visualitzar l’àlbum fotogràfic del projecte clicant a l’enllaç.