Sortides del 1r trimestre a l’ESO

Sortides del 1r trimestre a l’ESO

Els de 2n d’ESO visiten el Museu del Cinema a Girona

Durant la visita van realitzar dos tallers: un d’animació, on van conèixer i experimentar el gènere documental de la mà dels primers realitzadors documentals de la història, els germans Lumière; l’altre, de cinema mut on es feia èmfasi en el llenguatge i l’expressivitat del cinema no sonor de la mà de Charles Chaplin.

Cardona, destinació dels alumnes de 3r d’ESO

A la vila de Cardona van poder fer una visita guiada pel Parc Cultural de la Muntanya de Sal, catalogat dins del Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya: durant una hora, es van endinsar fins a 86 metres a l’interior de la muntanya i van gaudir de l’espectacle de formes i textures que ofereix els afloraments salins.

Posteriorment, van visitar l’interior de la col·legiata de Sant Vicenç, joia del romànic llombard català, i l’exterior de la fortalesa del castell.

A 4t d’ESO, sortida per itineraris a Barcelona.

Els Humanístics van visitar la Fundació Tàpies on es va fer una visita dinàmica anomenada Cartografia Tàpies: a partir d’un vídeo es seguia la seqüència de la realització d’una obra pictòrica fent especial atenció a la gestualitat que implica cada acció i al moviment del cos.

Els de l’itinerari Tecnològic van visitar la Casa de l’Aigua, instal·lació que fins el 1989 tractava l’aigua que arribava al centre de Barcelona. Partint de l’edifici que hi ha a la Trinitat Vella es va recórrer la galeria subterrània que travessa l’avd. Meridiana fins arribar a l’edifici de la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova.

Els Científics, van anar fins al Prat del Llobretat, al Centre de Recuperació d’Animals Marins. Van participar en un taller per conèixer les principals amenaces per a la conservació de les poblacions de taurons i reflexionar sobre les possibles solucions per a la seva protecció.

Els tres grups d’alumnes, un cop acabades les respectives visites, van dinar tots junts al Parc Nou del Prat del Llobregat, en una jornada, meteorològicament, esplèndida.