L’experiència del projecte FAIG ApS 2022-2023

L’experiència del projecte FAIG ApS 2022-2023

El projecte cooperatiu FAIG d’Aprenentatge i Servei s’ha iniciat aquest nou curs amb renovats objectius i grans iniciatives. L’estructura del projecte segueix la mateixa que els cursos anteriors: la dinàmica d’autoconeixement a través de la tècnica del Mindmap, la reflexió sobre la importància de l’actitud positiva i el fet de dedicar temps als altres, la tarda de voluntariat, el projecte d’acompanyament a 1r d’ESO i les presentacions de les entitats de Manlleu i els projectes ApS d’enguany.

La tarda de voluntariat

Durant la tarda de voluntariat els alumnes van poder compartir moments, valors i experiències amb en Jordi Molas com a exmembre de Sant Tomàs, en Ferran Domènech, activista manlleuenc de La Recolectiva, una associació que realitza cooperació internacional a Palestina i al Kurdistan i el taller de voluntariat en el lleure de l’Agrupament Escolta Arrels.

Projecte d’Acompanyament a 1r d’ESO

Aquest curs s’ha seguit amb el projecte iniciat el curs passat, on l’alumnat de 4t d’ESO, durant cinc sessions al matí, preparen i dinamitzen activitats per tal de fer un bon acompanyament als alumnes de 1r d’ESO que comencen la seva aventura a l’escola. Sessions on han treballat la coneixença, les normes, l’organització, les festes de l’escola i les inquietuds i objectius personals de cadascú en aquesta bonica etapa de l’adolescència. El projecte es vehicula des del FAIG de 4t d’ESO i l’assignatura de Religió de 1r i 4t d’ESO.

A partir del mes de gener, l’acompanyament passarà a ser un projecte ApS per aquell alumnat de 4t d’ESO que vulgui fer un suport intensiu a alguns alumnes de 1r i 2n d’ESO.

Es poden visualitzar les fotografies del projecte d’acompanyament clicant a l’enllaç.

Presentacions de les entitats i projectes ApS

En aquests moments el projecte es troba en la fase INPUT. És on les entitats presenten els projectes ApS als alumnes mitjançant presentacions presencials. En aquestes últimes setmanes s’han presentat els projectes interns del grup motor de l’Eskamot lila, l’Eskamot verd, Fundació Proide, les colònies de 4td’ESO i l’Acompanyament intensiu a alumnes de 1r cicle. 

Tanmateix, hem rebut la visita de les entitats següents: 

Grup Excursionista de Manlleu, Ràdio Manlleu, Museu del Ter, Vedruna Manlleu, Creu Roja Osona, CEIP Puig-Agut, CERM Universitat de Vic, Grup Naturalista d’Osona, Hospital de Sant Jaume, Residència AURA, Centre Formació d’Adults Miquel Martí i Pol, CEIP Els Quatre vents, Escola Bressol Colors, Escola Bressol Picarols, Osonament, Banc de sang i teixits i Centre de dia Josep Roqué.

Per tal de compartir experiències i reflexions, també s’ha realitzat una tarda on l’alumnat de Batxillerat, que van dur a terme projectes ApS el curs passat, ha pogut explicar anècdotes, vivències i consells a l’alumnat de 4t d’ESO d’aquest curs.

En finalitzar aquesta fase, l’alumnat podrà escollir els projectes i entitats segons les seves inquietuds i interessos personals. Els projectes s’iniciaran a partir del mes de gener amb els equips cooperatius confeccionats. L’Aprenentatge i Servei és un gran actiu de les escoles de La Salle, ja que aporta autonomia personal als alumnes, molts valors i una gran experiència de vida que pot repercutir en el seu futur acadèmic i professional i en l’entorn més proper.

Es poden visualitzar les fotografies del projecte al següent enllaç.