Viatge de 4t d’ESO per la Catalunya Nord

Viatge de 4t d’ESO per la Catalunya Nord

Els dies 6, 7, 8 i 9 de juny l’alumnat de 4t d’ESO va gaudir del viatge desitjat de final de curs amb autocar. Van ser quatre dies intensos i divertits amb un munt d’activitats planificades. Les tres nits es van allotjar a un Hotel als afores de la ciutat emmurallada de Carcassona.

El dimarts van sortir de Manlleu i es van dirigir a la Jonquera, on van fer la primera parada al Museu de l’exili per contextualitzar la Guerra civil i el posterior exili republicà. Seguidament, van visitar l’antic camp de refugiats de la Platja d’Argelers i les seves fosses comunes, després van fer una lectura de poemes davant la tomba del poeta Antonio Machado a Cotlliure. Després de dinar van fer la visita a l’exterior de la Maternitat d’Elna, creada per Elisabeth Eidenbenz, on van néixer més de 500 nadons en temps de guerra (1939-1944) i que en aquests moments està tancada per restauració de l’edifici.

Aquest va ser un dia molt emotiu on vam escoltar moltes històries de vida i mort sobre l’exili republicà. Unes hores on la memòria històrica i moltes reflexions hi van ser presents.

El dimecres van fer turisme per la ciutat de Carcassona. En primer lloc, van visitar el castell i les seves muralles i a la tarda van fer un creuer pel Canal du Midi al seu pas per la ciutat. El dijous van visitar la capital d’Occitània, Tolosa de Llenguadoc. Al matí van poder descobrir la història de l’aviació al Museu de l’aeroscòpia i a la tarda van fer una ruta amb tren elèctric pels llocs més emblemàtics de la ciutat rosa. L’última nit van poder anar a una bolera per acabar el viatge d’una manera molt divertida.

L’últim dia es van traslladar a la Costa Brava per poder realitzar gaudir d’una activitat aquàtica i la platja. Es van traslladar amb barques a les Illes Medes i es van poder remullar i fer busseig per la zona. Després de dinar van arribar a Manlleu amb moltes experiències i vivències per explicar.

Es pot visualitzar les fotografies i vídeos del viatge al següent enllaç.