Els alumnes d’ESO i Batxillerat celebren Sant Jordi amb diferents actes literaris i culturals

Els alumnes d’ESO i Batxillerat celebren Sant Jordi amb diferents actes literaris i culturals

El passat dimarts 23 d’abril, els alumnes d’ESO i Batxillerat van celebrar la diada de Sant Jordi amb diferents activitats relacionades amb el seu aprenentatge.

1r i 2n d’ESO al concurs de dibuix de l’ajuntament

Els alumnes de primer cicle d’ESO van participar en el concurs “Dibuixa Manlleu”, organitzat per l’ajuntament. Dins la categoria de secundària, els participants van dibuixar espais de la ciutat. L’èxit de la participació va ser rotund, ja que els alumnes de l’escola es van emportar els tres premis de la seva categoria. Marc Molist, de 2n A, va guanyar el primer premi; Alisa Gamaiunova, de 1r C, es va emportar el segon; i Lydia Gibaja, de 1r A, va quedar tercera. La jornada va ser molt enriquidora per tots els participants.


Taller d’il·lustració a 3r d’ESO

A 3r d’ESO el dia de Sant Jordi es va dedicar a realitzar un projecte sobre el poeta osonenc Miquel Martí i Pol. La proposta es va desenvolupar al voltant d’un taller d’il·lustració del poema Geranis, a partir del qual els alumnes van dibuixar el que els evocaven els versos. Després, dins l’assignatura de català, van treballar amb grups CAAC diverses poesies de Martí i Pol i es van gravar recitant-les al passeig del Ter. A partir de les gravacions van crear uns vídeos amb imatges digitals que també servien per il·lustrar els poemes, i els millors vídeos de cadascuna de les classes van ser premiats amb una rosa de llaminadura. A través d’aquest projecte van poder conèixer millor un poeta veí i es van endinsar en el món de la poesia a partir de la il·lustració, creant uns dibuixos molt bonics.


Ruta literària verdagueriana a 4t d’ESO

Els alumnes de 4t d’ESO van anar a Folgueroles a fer una ruta literària sobre Jacint Verdaguer en què van poder conèixer més sobre la vida del poeta, que ja havien treballat a classe. Dividits en tres grups, van visitar diferents espais rellevants per la vida de Verdaguer, on van poder llegir alguns poemes que hi estaven relacionats. Per acabar la sortida, van tornar a peu fins a Manlleu.

Alguns alumnes de 4t d’ESO es van quedar a Manlleu per vendre roses a la parada de l’escola, amb l’objectiu de recollir diners per finançar-se el viatge de final de curs. A més de roses, també van vendre sabons fets per ells a l’assignatura de química i llibres de segona mà que els van facilitar tots els alumnes del centre.


Els alumnes de Batxillerat participen en un concurs literari

A Batxillerat es va fer un certamen literari en el qual tots els alumnes van participar amb textos narratius breus escrits a l’assignatura de català. A última hora del matí, a la capella de l’escola, es va fer l’entrega de premis en un acte presidit pel director i els professors de llengua i que va estar acompanyat per la interpretació musical d’alguns alumnes. Els guanyadors van ser, a primer de batxillerat: Marc Wombacher, Laia Serra i Gisela Fernández. A segon, el primer premi va ser per Anna Guzman, el segon per Núria Canadell i, en tercer lloc, va quedar Joana Altimiras.