Visita a les instal·lacions del Taller Mecànic Vivet

Visita a les instal·lacions del Taller Mecànic Vivet


El passat dijous 30/03/2023 els alumnes de segon de Grau Superior de Programació de la Producció en Fabricació Mecànica van visitar les instal·lacions de l’empresa Taller Mecànic Vivet, situada a Torelló. 

Taller Mecànic Vivet va ser fundada el 23 d’octubre de 1993, tot i que la història de l’empresa es remunta al 1985, quan, en l’àmbit familiar, es va fundar una petita empresa de mecanitzats. A partir d’aquest moment, l’empresa ha anat creixent i ja disposa d’una nau de 3000 m² i d’una maquinària d’altes prestacions que li permeten realitzar mecanitzacions que altres tallers no poden fer, donant-li així un valor afegit molt important. Entre aquestes màquines destaca un centre de mecanitzat de 5 eixos.  Què és el mecanitzat de 5 eixos?

El mecanitzat de 5 eixos proporciona infinites possibilitats pel que fa a les mides i les formes de les peces, permetent processar-les de manera eficaç. El concepte “5 eixos” es refereix al nombre de direccions en les quals es pot moure l’eina de tall. En un centre de mecanitzat de 5 eixos l’eina de tall es mou a través dels eixos lineals X, Y i Z, i, a diferència dels centres convencionals, també gira sobre els eixos A i B, fet que li permet accedir a la peça des de qualsevol direcció. Explicat de manera simple, es poden mecanitzar les cinc cares d’una peça d’una sola estacada.